UN NADAL MOLT DIFERENT

per-blog3

Mentre a molts indrets de Catalunya  em deien que feia una temperatura de menys quatre graus, al Senegal gaudíem  d’una temperatura de 25 graus i d’un sol esplèndid que  feia que haguessis de fer un esforç per  pensar que era de veritat Nadal, doncs des  de petita que  jo només havia conegut els Nadals gèlids de la plana de Vic.  

I mentre a Occident tots els carrers estaven il·luminats i les cases i els comerços consumien totes les bombetes que qualsevol africà es  pot ni  imaginar, a Thionk-Essyl estàvem sense llum perquè  el dia 24 de desembre a la tarda hi va haver un tall d’electricitat que va durar fins a les dotze de la nit. Així doncs aquell dia, sopàvem a l’obscuritat amb només la llum de les espelmes.

Però ni la manca d’electricitat ni la manca de molts altres elements de la societat de consum que aquests dies acompanyen la gran majoria de  famílies europees, no ens varen  impedir que aquell dia a Thionck-Essyl poguéssim també   matar dos pollastres i celebrar la festa del Nadal. A més després de sopar també varem menjar els turrons  que la meva família m’havien fet arribar de casa.

Per mi va ser un Nadal molt especial , perquè el despullar la festa  de tot el materialisme i el consumisme d’occident, ens varem quedar només amb  l’essència i la part més bonica de la festa:   l’alegria i els somriures de les persones que t’estimes.

Al Senegal, un país on la majoria de la població són musulmans varen celebrar la seva gran festa de la Tabaski  uns dies abans, el passat 9 de desembre, dia que a totes les famílies varen matar  un xai i varen  fer la seva celebració, que no deixa de ser una festa igual de familiar i significativa per els musulmans ,  com ho és el Nadal per a nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s