COMENÇA LA FORMACIÓ EN AGRICULTURA ECOLÒGICA PER A LES DONES DE THIONCK-ESSYL.

Aquesta setmana passada des de Barcelona Acció Solidària s’ha organitzat el primer cicle de formació agrícola per un primer grup de dones dels diversos GPFs (Groupement Promotion Feminine) de Thionck-Essyl. Ja fa uns mesos que s’estava preparant i organitzant la millor manera de començar aquest curs de formació en agricultura ecològica , que serveix per complementar i potenciar el projecte A Naré. Desenvolupament de la Dona a Thionck-Essyl.
D’entrada s’havia previst que les dones es desplacessin a Ziguinchor, capital de la regió, on hi ha unes de les millors escoles locals en formació agrícola. Però tenint en compte, que aquestes dones d’aquesta població rural tenen moltes càrregues familiars, i els transports i les carreteres són molt precàries a la zona, es va creure més convenient , que fos el formador que vingués a Thionck-Essyl i així asseguraven més l’assistència i facilitaven la disponibilitat d’aquestes dones per anar a les classes. Finalment el curs va tenir lloc a la Case Foyer de Thionck-Essyl.
Es va establir començar per dues dones dels 8 GPFs (Groupement de Promotion Féminine) que ja estaven dins el programa de cooperació i que per tant que les seves hortes ja es beneficiaven d’uns mitjans tècnics com eren les bombes d’aigua per els pous, i els motocultors, cedits per Acció Solidària Vallès.
En aquest primer curs d’iniciació, que va tenir lloc del passat dilluns dia 11 fins el divendres 15 de gener, les dones han començat a formar-se en la preparació de la terra, la manipulació de motocultors, la creació de parterres i la plantació de llavors. Tot i així aquest curs tindrà un seguiment i una a valuació segons el procés de creixement de les plantes.
Aquest primer curs ha estat un èxit, tant per les alumnes, com per la mateixa escola de formació, qui ha valorat molt positivament l’experiència de poder desplaçar-se fins a una comunitat rural i fer un curs en una comunitat de dones com Thionck-Essyl, on segons Raphael Diouf, formador del CRETEF (Centre Régional d’Enseignement Technique Féminine) de Ziguinchor , la dones de Thionck-Essyl estaven molt motivades per aprendre aquestes tècniques agrícoles que els ajudaran a millorar la seva producció.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s