ALUMNES DE DIVERSES ESCOLES DE BARCELONA INTERCANVIEN CARTES I DIBUIXOS AMB ELS ALUMNES DE THIONCK-ESSYL, AL SENEGAL

 

Des del curs 2008-2009 que nens i nenes d’entre 8 i 12 anys del Liceu Francès de Barcelona varen començar una correspondència escolar amb els nens i nenes de la mateixa edat de l’escola Mambouna Diatta de Thionck-Essyl. Aquest intercanvi en forma de cartes, ha permès que aquests nens i nenes de dos països i cultures diferents, es poguessin explicar de manera directe, les diferències en la seva manera de viure i d’anar a l’escola.
Aquesta iniciativa ha permès un enriquiment humà i un aprenentatge molt interessant per aquests nens i nenes dels dos països, que ha fet que molts d’altres alumnes es motivessin i volguessin també participar en aquesta iniciativa i així poder tenir contacte amb un nen o nena d’un altre país. Així doncs, gràcies a la bona acollida que ha tingut entre els infants, aquest programa s’ha fet extensiu en d’altres escoles de Catalunya i fins i tot en alumnes de menys edat que al no poder fer una correspondència escrita ho han volgut fer a través de dibuixos.
Aquest curs 2009-2010, ja són tres les escoles catalanes que hi ha participat. El Liceu Francès ha continuat l’intercanvi amb l’escola Mambouna Diatta de Thionck-Essyl, incrementant el número de classes participants. El CEIP Planas i Casals de Badalona ha començat un intercanvi amb una altre escola senegalesa, l’ Escola Secou Mbary Djiba, també de la població rural de Thionck-Essyl.
I finalment els més petits també s’han volgut afegir a la iniciativa i diverses alumnes de 6 i 7 anys de l’Escola Ipsi de Barcelona, han enviat dibuixos en forma d’auto retrat als nens i nenes del primer curs de l’escola primària  de l’Escola Mambouna Diatta de Thionck-Essyl , i ara aquests hauran de correspondre i donar-se a conèixer amb els seus companys de Barcelona, a través també d’un dibuix.
Aquests intercanvis, ja sigui a través de cartes, com de dibuixos, fomenta el coneixement de dues cultures diferents entre els infants, ja de ben petits, i permet establir un vincle d’amistat i de respecte entre aquests nenes i nenes dels dos països.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s