LLAVORS PER THIONCK-ESSYL

Després de l’època de l’hibernage, la gent de Thionck-Essyl ja ha cultivat l’arròs i ara només els resta esperar a que amb un parell de mesos de sol, els camps s’assequin i puguin començar la collita, que normalment fan a partir del mes de desembre.
Mentrestant i aprofitant que la terra estava humida, han engegat el treball de les hortes. Desbrossar, remoure la terra , i plantar les llavors de les hortalisses com ara l’enciam, el tomàquet, la ceba, pastanaga,pebrots, albergínia i altres granes autòctones del país, com ara el bissap, o el gombo.
Tots els visitants que arriben a Thionck-Essyl queden impressionats de les hectàrees que cultiven les dones de Thionck-Essyl , de la fertilitat de la terra i de la potencialitat agrícola de la zona. Però malauradament aquestes hortes al final de la temporada els serveixen per poc més que per el consum propi, i de vegades pocs són els excedents que en queden per vendre.
Els manquen els mitjans i la tècnica. Tot i que a la zona els recursos naturals i els recursos humans són molt abundants, els recursos tècnics són molt escassos i això els limita la producció.
El projectes que des de l’any passat es porten a terme des de Barcelona i Sant Quirze del Vallès, tenen l’objectiu de potenciar la formació, i els mitjans tècnics, de manera que aquestes dones puguin augmentar la producció agrícola de les hortes i puguin seguir durant tot l’any, el cultiu d’uns productes que a part de millorar la seva economia, podria millorar a enriquir la seva dieta poc equilibrada.
L’últim grup de catalans, concretament de Vic, que han passat per Thionck-Essyl, han fet una donació de llavors molt apreciades per a les dones d’aquesta població, de manera que a partir d’aquest mes de novembre podran començar a plantar tomàquets, cebes, pebrots, albergínies, carbassons i altres vegetals que són aliment de gran valor per totes les famílies de la zona.
Les dones de tots els diversos grups que han rebut les llavors estan molt agraïdes per aquesta donació i s’han motivat molt en el seu treball per poder veure ben aviat els resultats.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a LLAVORS PER THIONCK-ESSYL

  1. Marta Montanyà ha dit:

    Montse!
    Quina alegria tornar-te a llegir!
    Em fa molta il.lusió poder seguir els teus passos dia a dia a través del blog.
    Els teus escrits són genials i molt ben detallats.
    Continua així amb aquest cor enorme i ajudant als del teu voltant.
    T’envio una forta abraçada i un sac de petons desde Vic.

    Estem en contacte bonica!!

    Marta

Deixa un comentari